Hjemmelagde glutenfrie knekkebrød må bare prøves! De er så utrolig mye bedre enn de variantene du kjøper i butikken. Dessuten er hjemmelagde knekkebrød helt uten tilsetningsstoffer og fargestoffer. Denne oppskriften inneholder også nøtter og gojibær – noe som løfter smaken betraktelig.
Hjemmelaget mat smaker best
Det er ingen hemmelighet at vi i Rein Styrke er glad i ren, næringsrik og hjemmelaget mat. Vi foretrekker rene råvarer og mat som er laget fra bunnen av. For å øke næringsverdien i maten vi lager pleier vi ofte å blande inn noen kapsler av vårt Áhppi Rein Lever.
Å ha leverkapsler i knekkebrød-røren merker man ikke noe til da smaken blir kamuflert av andre nydelige og mer fremtredende smaker. Oppskriften på hjemmelagde glutenfrie knekkebrød er intet unntak. Her har vi rørt inn 2 kapsler tørket reinlever i deigen og det skal mye til for at du skal kunne smake det. I tillegg hjelper man også litt til med å redusere blodsukkeret når man spiser dem ved at knekkebrødet inneholder proteiner fra leverkapslene. Smart, ikke sant?
Så server herlige sprø glutenfrie knekkebrød til alle i familien med vissheten om at de er atskillig mer næringsrike enn kjøpevariantene. Vi synes dessuten at de smaker mye bedre også!
PS! Har du lyst til å gjøre maten til barna dine mer næringsrik? Da kan du røre innholdet fra et par, tre leverkapsler i pannekakerøren, i kjøleskapsgrøten, i syltetøyet, i smoothien, i gryteretten, i fredagstacoen osv. Vi garanterer at de ikke kommer til å merke noe, og du kan kjenne på den gode følelsen av å tilby barna dine noe av det beste fra naturen.
Dette trenger du for å lage hjemmelagde glutenfrie knekkebrød:
- 1 dl finmalt mandler
- 2 dl hasselnøtter (evt andre nøtter etter egne smakspreferanser)
- 2 eggehviter
- 1 ts fiberhusk
- 1/5 ts salt
- 0,5 dl bløtlagte gojibær
- 1-2 leverkapsler
Slik lager du våre glutenfrie knekkebrød:
- Sett stekeovnen på 180c
- Bruk en blender o.l. til å finmale mandlene. Alternativt kan du bruke mandelmel
- Hakk hasselnøttene (evt. andre nøtter) til små biter
- Bland alle ingrediensene sammen i en bolle med en skje
- La røren svelle i ca. 30 minutter
- Fordel røren med en spiseskje, som ca. 10-12 små, flate emner på en stekeplate. Disse kan gjerne være litt tykkere.
- Stekes i 15 min og deretter åpnes ovnsdøra på gløtt og knekkebrødene stekes videre på 100c i 30 min
- Legg knekkebrødene på en rist og la de avkjøles helt
- Oppbevar knekkebrødene i en tett boks med lokk. Holdbarhet på knekkebrødene er ca. 2 uker.
Nytes med kokosolje og nyrørte multebær som anvist på bildet.
[…] Hjemmelagde glutenfrie knekkebrød […]