Hjemmelagde glutenfrie knekkebrød må bare prøves! De er så utrolig mye bedre enn de variantene du kjøper i butikken. Dessuten er hjemmelagde knekkebrød helt uten tilsetningsstoffer og fargestoffer. Denne oppskriften inneholder også nøtter og gojibær – noe som løfter smaken betraktelig.

Hjemmelaget mat smaker best

Det er ingen hemmelighet at vi i Rein Styrke er glad i ren, næringsrik og hjemmelaget mat. Vi foretrekker rene råvarer og mat som er laget fra bunnen av. For å øke næringsverdien i maten vi lager pleier vi ofte å blande inn noen kapsler av vårt Áhppi Rein Lever.
Å ha leverkapsler i knekkebrød-røren merker man ikke noe til da smaken blir kamuflert av andre nydelige og mer fremtredende smaker. Oppskriften på hjemmelagde glutenfrie knekkebrød er intet unntak. Her har vi rørt inn 2 kapsler tørket reinlever i deigen og det skal mye til for at du skal kunne smake det. I tillegg hjelper man også litt til med å redusere blodsukkeret når man spiser dem ved at knekkebrødet inneholder proteiner fra leverkapslene. Smart, ikke sant?
Så server herlige sprø glutenfrie knekkebrød til alle i familien med vissheten om at de er atskillig mer næringsrike enn  kjøpevariantene. Vi synes dessuten at de smaker mye bedre også!
PS! Har du lyst til å gjøre maten til barna dine mer næringsrik? Da kan du røre innholdet fra et par, tre leverkapsler i pannekakerøren, i kjøleskapsgrøten, i syltetøyet, i smoothien, i gryteretten, i fredagstacoen osv. Vi garanterer at de ikke kommer til å merke noe, og du kan kjenne på den gode følelsen av å tilby barna dine noe av det beste fra naturen.

Dette trenger du for å lage hjemmelagde glutenfrie knekkebrød:

 • 1 dl finmalt mandler
 • 2 dl hasselnøtter (evt andre nøtter etter egne smakspreferanser)
 • 2 eggehviter
 • 1 ts fiberhusk
 • 1/5 ts salt
 • 0,5 dl bløtlagte gojibær
 • 1-2 leverkapsler

Slik lager du våre glutenfrie knekkebrød:

 1. Sett stekeovnen på 180c
 2. Bruk en blender o.l. til å finmale mandlene. Alternativt kan du bruke mandelmel
 3. Hakk hasselnøttene (evt. andre nøtter) til små biter
 4. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle med en skje
 5. La røren svelle i ca. 30 minutter
 6. Fordel røren med en spiseskje, som ca. 10-12 små, flate emner på en stekeplate. Disse kan gjerne være litt tykkere.
 7. Stekes i 15 min og deretter åpnes ovnsdøra på gløtt og knekkebrødene stekes videre på 100c i 30 min
 8. Legg knekkebrødene på en rist og la de avkjøles helt
 9. Oppbevar knekkebrødene i en tett boks med lokk. Holdbarhet på knekkebrødene er ca. 2 uker.

Nytes med kokosolje og nyrørte multebær som anvist på bildet.