Produksjon

Áhppi Rein Lever blir håndprodusert midt på Finnmarksvidda, i  Guovdageaidnu (Kautokeino). Dedikerte medarbeidere gjør sitt aller beste for å lage leverkapsler av høy kvalitet i våre egne produksjonslokaler.

Reinslakteriet vårt velger ut lever fra de beste reinsdyrene, utfra veterinærens godkjenning. Dette gjelder ved hvert enkelt slakt, og hver enkelt lever. Under slaktingen blir leveren renskåret fra galleblære, binyrer, nyrer og større vener, og fryses i større blokker.
Under produksjonen renskjæres reinleveren ytterligere før den skives og lufttørkes på lav varme, for å beholde mest mulig av vitaminene intakt. Deretter blir leveren pulverisert og kapslet med en spesialinnkjøpt kapselmaskin, som brukes uten syntetiske stoffer (f.eks. magnesiumstearat). Alt arbeidet gjøres for hånd, for å sikre et næringstett kosttilskudd av høyest mulig kvalitet.

Rein Styrke AS mottar lever fra godkjent slakteri, fra reinsdyr som har gått igjennom Mattilsynets kjøttkontroll og dermed er godkjent som mat. Hvert eneste dyr sjekkes både før og etter slakting, og hver eneste lever undersøkes også som del av kjøttkontrollen. All lever som leveres fra godkjent slakteri regnes som trygg mat.

Reindrift

Rein Styrke bruker utelukkende lever fra reinflokker som beiter året rundt på naturbeite/utmarksbeite på Finnmarksvidda, helt i tråd med tradisjonell, samisk reindrift. Reinen er vilt og spiser urter, lav, mose og gress som den finner på de ulike beitene og landskapene i løpet av alle årstider.
Noen reindrifts-samer temmer noen få kjørerein som holdes i inngjerdede områder. Kjørereinene spiser kraftfôr, reinlav og høy, men vår leveren vi bruker i våre produkter opprinner imidlertid ikke fra disse dyrene.

Syke og svake dyr kommer ikke gjennom kjøttkontrollen av veterinær som er pålagt å sjekke hvert dyr ved slakt på alle dyreslakterier i Norge. Reindrift i Norge er basert på naturbeite og vil ha den beste helsa for å i det hele tatt overleve ekstremt klima og temperaturer i arktiske områder. Dårlige og syke dyr bukker under for naturen og vil aldri slaktes for menneskemat.

Reinleverkapsler

Reinlever er naturens gavepakke for kroppen, helt enkelt. Lever er noe av det mest næringsrike naturen kan by på, ettersom den inneholder hele 18 aminosyrer.  Reinlever  er naturlig proteinrik og har et bredspektret næringsinnhold. Leveren er spesielt rik på vitamin A, B12, jern og har et høyt innhold av omega 3-fettsyrer. Vitamin A bidrar til å opprettholde normalt syn.  Jern og B12 reduserer tretthet og utmattelse.
Ettersom vi bruker skånsomt tørket lever som eneste råvare, er ÁHPPI tørket reilever et helt og rent matemne, såkalt whole food, som er enkelt for kroppen å ta opp næring fra. Med andre ord er biotilgjengeligheten svært bra sammenlignet med kosttilskudd som er basert på syntetiske og/eller varmebehandlede råvarer.

Lever er i seg selv et komplett næringsemne, og kapslene kan derfor spises både alene og til måltider. Vi pleier å spise to om morgenen og to om kvelden.

Våre leverkapsler er rent animalsk pulver av reinlever. I ÁHPPI tørket reinlever får du naturlige omega 3 fettsyrer, proteiner og et bredt spekter av vitaminer og med på kjøpet, det er  perfekt sammensatt for å styrke din kropp. I tillegg er det 100 % naturlig, skånsomt fremstilt og det meste av næringen i leveren er ivaretatt i produksjonsprosessen.
Konvensjonell tran gjennomgår i de fleste tilfeller en raffineringsprosess som fjerner de naturlige vitaminene, og syntetiske vitaminer tilsettes for å kompensere for tapet av næringsstoffer. For ekstra tilskudd av vitamin D, anbefaler vi naturlig D3 utvunnet av reinlav, men aller helst fra naturlig mat som fiskelever, rogn og egg fra beitende høner.

ÁHPPI tørket reinlever er laget som kapsler for å gjøre det enkelt å få i seg sitt daglig inntak. Du kan svelge kapslene sammen med vann eller annen drikke, eller åpne kapslene og strø innholdet i mat, smoothie, supper, sauser, gryter og buljong. Med små barn er det en fin måte å inkludere innmat i kosten.

Selve kapslene består av gelatin av storfe. Disse inneholder pulverisert, tørket reinlever. Vi tilsetter ingenting annet. Reinsdyrene lever av naturbeite, bestående av lav og urter, og leveren har et naturlig innhold av omega 3-fettsyrer. Den inneholder i tillegg en rekke naturlige vitaminer og mineraler.

Nei, kapslene inneholder kun lever. ÁHPPI tørket reinlever er et 100 % naturlig kosttilskudd, laget utelukkende av lever fra unge rein. Leveren skånsomt tørket på lav varme, og kapslet i gelatinkapsler fra storfe. Forskning viser at kroppen tar opp leverens fullverdige vitamin- og mineraldepoter. Reinleverens høye nivå av B12, folat, fettløselige vitaminer og mineraler som jern, selen, sink og magnesium, samt vitamin D og C, gjør biotilgjengeligheten meget god. Reinlever inneholder også naturlig omega 3 fettsyrer.

Nei, kapslene smaker ikke noe, med mindre du åpner dem og spiser pulveret. Det kan du gjerne gjøre, men mange blander pulveret direkte i mat – det gir ingen bismak i små doser. ÁHPPI tørket reinlever er produsert nettopp for alle som ikke er så glade i smaken av lever, men likevel vil nyttegjøre seg den næringstette innmaten.

Nei, det er ikke farlig, men derimot svært næringsrikt. Gelatin er det samme som rent kollagen, som bygger opp bindevevet ditt. Kollagen finnes blant annet naturlig i hud, hår, knokler og ledd. Gelatin er lettfordøyelig og du er sikret å få tilgang på næringsstoffene inne i kapselen innen kort tid etter inntak.

Jo, det er riktig at det er farlig med for mye vitamin A, men dette er ikke en problemstilling som er vesentlig for Áhppi tørket reinlever som inneholder naturlig vitamin A. All forskning som konkluderer med at retinol er farlig i store doser, er basert på studier med kunstig vitamin A. I reinlever forekommer vitaminet i sin naturlige form og som en naturlig del av et matemne. Kroppen håndterer og bruker derfor vitaminet på en helt annen måte enn det kunstige, da det også er andre næringsstoffer i leveren som komplementerer vitamin A. Du må spise unaturlig store doser lever dersom vitamin A i sin naturlige form skal være et problem. Slik vi tilbyr og anbefaler bruk av vårt kosttilskudd vil det styrke enhver kropp og aldri skade og er i tråd med våre helsemyndigheters anbefalte daglig inntak av vitamin A, faktisk noe under.

Generelt kan vi si at det er svært få virus, bakterier og parasitter som smitter fra reinsdyr til mennesker. Når det gjelder CWD har det fram til i dag ikke vært påvist på tamrein. Kartlegging av CWD har også vært gjennomført på reinslakterier i forbindelse med normal-slakt. Alle disse prøvene har vært negative. Prøvetakingen vil fortsette. Hvis noen dyr testes positivt for CWD så vil de ikke bli godkjent som mat. All kjent internasjonal kunnskap og VKM-rapporten viser at smitterisikoen til folk er veldig lav. På bakgrunn av dette regner vi tørket rå lever fra rein som like trygt som tørkakjøtt.

Barn og graviditet

Áhppi Rein Lever er et spesielt fint tilskudd for å berike maten til barna. Kapslene kan enkelt åpnes slik at du kan strø innholdet i barnematen. Å bruke pulver av reinlever er forøvrig et glimrende tilskudd for alle som ikke synes noe om smaken eller lukten av lever, eller ikke har tilgang på lever av god kvalitet. Doseanbefaling per dag som vi har tatt utgangspunkt i er fra Mattilsynets referansverdier, vi anbefaler 4 kapsler per dag. Disse verdiene er basert på anbefalinger til voksne. Ellers kommer dette an på hva barnet spiser ellers og hvor mye vedkommende får av de ulike vitaminene og mineralene.
For optimalt opptak av næringen fra leverkapslene, kan du spise dem sammen med annen mat som er rik på vitamin D, da dette vitaminet fungerer som synergist til vitamin A. Eksempler på mat som er svært sunt og naturlig rik på vitamin D, er fiskelever, rogn og egg fra glade høner.
Áhppi Rein Lever er et trygt tilskudd for gravide. Så lenge man følger anbefalt dose, vil leverkapslene gi den gravide og fosteret viktige næringsstoffer for god helse. Vi har en artikkel om vitaminer og spedbarnsmat her, Se ellers vår næringstabell om reinlever.

Om lever og vitaminer

Det er viktig at du velger lever fra beitende dyr, som reinsdyr og annet vilt. Mange norske husdyr står store deler av året på bås og spiser mye kraftfôr, noe som også gjenspeiles i forringet kvalitet på leveren. Grasfora storfe spiser minst 90% gras, og resten av maten deres kan være konvensjonell kraftfôr.
Det er flott om du lager leverpostei og annen god mat av lever fra beitende dyr, men leverposteien du kjøper fra butikken er basert på lever fra svin som ikke har den samme renhet og næringsprofil som lever fra rein. I tillegg er det flere tilsetningsstoffer man bør være obs på i masseprodusert leverpostei.
Vitaminene i kosttilskudd er ofte syntetiske etterligninger av den naturlige formen. Reinlever er rik på en rekke næringsstoffer i sin naturlige form og i sin aller letteste og best tilgjengelige form for oss mennesker.
All forskning som konkluderer med at retinol er farlig i store doser, er basert på studier med kunstig vitamin A. Áhppi Rein Lever inneholder naturlig vitamin A som del av et fullverdig matemne. Kroppen håndterer og bruker vitaminene fra reinleveren på en helt annen måte enn fra kunstige kilder, da andre næringsstoffene i leveren komplementerer vitamin A og gir en naturlig balanse.
Du må spise unaturlig store doser lever dersom vitamin A i sin naturlige form skal være et problem. Slik vi tilbyr og anbefaler bruk av vårt kosttilskudd vil det styrke kroppen. Våre anbefalte dagsdose av kapslene er i tråd med våre helsemyndigheters anbefalte daglig inntak av vitamin A, faktisk noe under.
Vitamin A-mangel er et stort problem på verdensbasis og lever fra rein er en fin måte å gi kroppen et naturlig tilskudd av et viktig vitamin i sin aller beste og mest naturlige form.
Næringstabell
Forskning viser at miljøgifter i reinlever ikke utgjør helsefare. Reinlever har ifølge en studie fra 2013 mindre tungmetaller enn lever fra andre dyr, som f.eks lammelever. Det vil alltid være små mengder miljøgifter i både kjøtt og lever fra dyr, men lever er et renseorgan og ikke en oppsamler for giftstoff. Lever fra rein er i følge studier noe av det reneste man kan spise. Vår lever blir også analysert for de fire viktigste tungmetallene og vi passer kontinuerlig på at de ikke overstiger grenseverdiene fastsatt av myndighetene. Du kan derfor være helt trygg på vårt produkt.
Nei, lever er et organ som ikke lagrer, men renser avfallsstoffer for å eliminere dem fra organismen. Lever er altså et renseorgan og ikke en oppsamler av giftstoff. Inntak av lever styrker tvert imot din egen lever. Det forutsetter imidlertid at du spiser lever fra friske dyr som har levd på naturlig beite, slik som reinsdyr.
Nei, dette produktet er  kun tørket reinlever som er pulverisert og fylt i gelatinkapsler fra storfe.

Om abonnementet

Før du bestiller og betaler din første levering av produktene våre, blir du bedt om å lage konto. Dette gjør du ved å legge igjen e-postadressen din og opprette brukernavn, så vil du få tilsendt passordet til din e-postadresse. Vi anbefaler at du endrer passordet slik at du husker det ved neste anledning.
Om du vil ha flere poser per levering, øker du antallet i bestillingen.
Via Min konto kan du styre ditt abonnement, endre adresse, sette abonnementet på pause/gjenåpne, og du kan også endre på antall poser ved behov.
Du kan sette ditt abonnement på pause inne på Min konto. Ønsker du at automatisk gjenåpning etter en gitt tidsperiode, kan vi ordne det manuelt for deg. Send oss en e-post til kundeservice@reinstyrke.no så ordner vi det gjerne.
Hvis leveransen din uteblir, må du logge inn på Min konto og sjekke om bankkortet som er registrert fortsatt er gyldig. Under Abonnement skal du se fire alternativer, der ett av dem er å endre betalingsmåte. Hvis det ikke er oppført, må du ta kontakt med kundeservice@reinstyrke.no.. Vi gjenåpner da abonnementet slik at du kan legge inn nytt kortnummer.
Du kan endre abonnementet eller legge til rabattkode ved å trykke på Reaktivere inne på Abonnement.
Ønsker du å endre fast leveringstidspunkt, kan du trykke på Fornye. Du må da legge inn bankkortet på nytt. Her kan også kupongkoder legges inn.
Vi ønsker at du skal være fornøyd med Rein Styrke og våre produkter, og vil gjerne høre fra deg om du har spørsmål eller innspill.
For spørsmål vedrørende abonnement og fakturering, kan du kontakte oss via vårt kontaktskjema eller sende e-post til kundeservice@reinstyrke.no.
Vi har for tiden ikke telefonisk kundeservice.
Vi har ingen oppsigelsestid eller bindingstid på våre abonnement.
Vi sender ny pakke til deg annenhver måned fra den datoen du har lagt inn en bestilling. Du kan selv endre, avslutte eller sette abonnementet på pause inne på Min konto. Om du sender tilbake en avtalt vare kan du ved å krysse over din adresse, skrive “retur”, og sette i postkassa, da vil vi få regninga fra posten.
Ønsker du å endre/avslutte/pause abonnementet ditt, må du gjøre det før din neste neste forsendelse går gjennom. Dersom du gjør endringer etter at pakken er sendt, må du betale for denne leveransen.

Vi ser på lever som en naturlig del av et nærende kosthold. Det er imidlertid ikke mulig å få en målbar effekt av produktet uten at det inntas over tid, og helst i minst tre måneder. Først da kan du ta gjøre en vurdering av om du har hatt positive endringer i energinivå og målbar effekt på blodprøver. Vi tilbyr derfor leverkapslene Áhppi Rein Lever på billigst og mest forutsigbart vis, gjennom abonnement.

Det er billigst for kunden å være abonnement (fraktmessig og kjøpsmessig av våre produkter) og mest bærekraftig for alle parter. Når det er sagt, så kan du si opp når som helst ditt abonnement (før din neste trekkdato, la oss si du bestiller 7.august 10:20, da er neste trekkdato 7.oktober kl.10:20). Vi sender ut to poser av gangen, og det er også fordi at kroppen trenger omtrent 3 måneder på seg til å merke om dette er noe som din kropp nyttiggjør seg.