Om oss

Historien bak Rein Styrke

Rein Styrke produserer kosttilskudd med deg og din familie i tankene.

Med utgangspunkt i et godt innovasjonprodukt og en god miks av ernæringskunnskap, matentusiasme, forskerbakgrunn og råvaretilgang, har Rein Styrke skapt et rent, kortreist og næringsrikt kosttilskudd av tørket reinlever. Siden 2016 har tusenvis av kunder bidratt til at Rein Styrke kan fremme urfolks levesett og bringe kunnskapen fra våre forfedre tilbake til vår tid og dagens matkultur.

Rein Styrke ble startet i Guovdageaidnu (Kautokeino) av Ellen Cecilie Triumf-Buljo og Gry Hammer i 2014. De hadde begge et brennende engasjement for næringsrik tradisjonsmat, helhetlig helse og bærekraft, og ønsket å utvikle et kosttilskudd som de lenge hadde savnet i markedet.

Produktet fikk navnet Áhppi Rein Lever. Áhppi betyr kraft, energi og styrke på samisk. Siden 2016 har kunder over hele landet og ute i Europa benyttet seg av leverkapslene for verdifull næring som ofte ikke dekkes av annen mat. Bedriftsnavnet Rein Styrke ble etablert tidlig, og gründerne jobbet hardt for å kunne tilby et bunnsolid og helt rent kosttilskudd du ikke finner maken til noe sted.

Lever fra reinsdyr på Finnmarksvidda tørkes skånsomt og blendes til pulver, og brukes i sin rene form i gelatinkapsler. Disse er helt uten tilsetningsstoffer, og inneholder kun ren og næringstett lever fra lokale reinsdyr.

Ellen Cecilie har etter hvert blitt eneste eier av selskapet, og har i dag ansvaret for alt fra daglig ledelse, til produksjon, produktutvikling og markedsføring. Hun kommer fra en stor reindriftsfamilie, har dype røtter i samisk kultur og er en engasjert ambassadør for samisk matkultur og urfolks kultur verden over. Hun er oppvokst som del av den samiske kulturarven med en naturlig og ren livsstil. I sin tidlige karriere jobbet hun i familiens reinslakteribedrift i Kautokeino, og så at verdifulle biprodukter fra reinsdyrene ble avfall.

Ellen har mastergrad i matvitenskap fra Universitet for miljø- og biovitenskap i Ås. Der forsket hun på reinkjøttets helsefremmende egenskaper sammenlignet med hjortekjøtt. Gjennom forskningen fikk Ellen bekreftet sin barndomslære om at reinlever er noe av det sunneste man kan spise. Smaken av lever er som kjent for de spesielt interesserte, og det spises stort sett for dem som er oppvokst med det i kostholdet sitt. Med tørket lever i gelatinkapsler kan hvem som helst innta denne matskatten, uten å rynke på nesen.

Det må man kunne kalle en gavepakke fra naturen!