Kjøleskapsgrøt med chiafrø og kraft gir deg en super start på dagen. Du rører alle ingrediensene sammen kvelden før, og står opp til fiks ferdig frokost. Hvor flott er ikke det?

Denne oppskriften er proppfull av næring. Kjøleskapsgrøt kjennetegnes ved at havre bløtlegges i litt eplesidereddik og melk, yoghurt eller plantedrikk etc. over natten. Eplesidereddik er essensielt her. Ved å tilsette denne brytes fytinsyren i havren ned og retten blir mer snill for magen og tarmene å fordøye.

Kjøleskapsgrøt har vokst i popularitet de siste årene og det med god grunn. Dersom du lager en grunnoppskrift er det kun fantasien og egne smakspreferanser som setter en stopper for hva du kan toppe den med. Det samme kan sies om chiapudding. Den lages med chiafrø og ikke havregryn og følger ellers stort sett samme oppskrift. I denne oppskriften har vi benyttet både havre og chiafrø og resultatet er en kjempegod og veldig næringsrik kjøleskapsgrøt du kan nyte hver eneste dag om du vil. I tillegg er noe av væsken som er benyttet i oppskriften vår en næringsrik kraft/buljong. Kraft fra bein inneholder gode mengder næringsstoffer i form av proteiner, enzymer, vitaminer, mineraler og godt fett. Og drikker du lite melk, så er buljong av langtidskokt kraft en god kilde til både kalsium og magnesium.

TIPS til småbarnsforeldre! Ønsker du å gjøre grøten enda mer næringsrik for barnet ditt, så kan du røre innholdet fra et par Àhppi Rein Lever kapsler inn i grøten rett før servering – før man tar på valgt topping som bær, frukt, honning (skal ikke gis til barn under 1 år) etc.

Dette trenger du for å lage kjøleskapsgrøt med chiafrø og kraft:

 • 1 ss chiafrø
 • 1 dl melk, plantemelk, kefir eller yoghurt
 • 1 dl nøytral kraft/buljong
 • 1,5 dl store havregryn
 • 0,5 – 1 ts eplesidereddik
 • 1 ss flytende rå honning (valgfritt)
 • 2 kapsler Àhppi Rein Lever
 • Topping: yoghurt naturell, 2 ss godt rørte multebær, blåbærsyltetøy, friske bringebær, mandelhakk, gresskarkjerner, bananer. Selvplukkede bær er topp!

Slik lager du kjøleskapsgrøt med chiafrø og kraft:

 1. Finn frem en skål og bland sammen havregryn, chiafrø, plantemelk/melk/yoghurt og kraft/buljong (og evt. honning) og eplecidereddik.
 2. Sett skålen i kjøleskapet over natten. Blandingen vil da tykne til en fyldig grøt
 3. Rør inn innholdet fra 2 Àhppi Rein Lever kapsler dersom du skal servere grøten til et barn
 4. Topp skålen med yoghurt naturell, multebær, blåbærsyltetøy, bær og nøtter etter ønske og nyt med det samme.