Omhelse og lever som du bør spise er kanskje noe du lurer på?

Lurer du på hvorfor du bør spise næringsrik innmat? Dette spørsmålet svarer nettstedet Omhelse.no på,  i en artikkel om reinsyrslever og næringsinnhold; derfor bør du spise næringsrik innmat som lever.

Kostholdsrådene du ikke får fra myndighetene

Kostholdsrådene du ikke får fra myndighetene får du lese om på nettstedet. Omhelse nettstedet er drevet av sykepleierne Robert Helle og Stina Nilsen, som i tillegg også driver nettsiden omlavkarbo.no.  På disse sidene finner du råd og veiledning som myndighetene dessverre ikke opplyser om.

Målet med omhelse.no er å spre kunnskap om god helse, hovedsaklig gjennom et sunt og tilpasset kosthold. Nettsiden inneholder også en rekke artikler fra helsefagutdanning i Norge og er mye brukt av helsefagstudenter.

Innholdet på nettsiden, samt artikler og meninger rundt helse og kosthold representerer ikke nødvendigvis helsevesenets eller myndighetenes oppfatning, og brukes på eget ansvar, informerer de.

Mennesket har spist hele dyret fra tidenes morgen

Mennesket har spist hele slaktet når man først skal avlive et dyr. Særlig innmat og organer. La oss da se litt på hvorfor de mener vi bør spise innmaten, som mange egentlig synes er motbydelig både og se og ta på. Organet som vi har hørt håndterer og filtrerer giftstoffene.

I det meste av menneskehetens historie har vi spist hele dyret, fra nese-til-hale. Dette fordi det gir oss de næringsstoffene vi trenger for styrke, helse og lykke. Hele, rene matvarer og næringsrik innmat fra dyr gir store helsefordeler.

Leveren har en lang tradisjon i kostholdet.  Vi samer har spist og spiser enda lever og annen innmat for å holde oss friske. Den gir oss også utholdenhet til å overleve tøffe klimatiske forhold.

I den moderne verden sliter vi med å imøtekomme ernæringsbehovene våre som kan støtte og bidra til et levende og sykdomsfritt liv. Maten vi spiser mangler mange næringsstoffer. Som et resultat av dette har vi en verden hvor blant annet autoimmune sykdommer florerer, ifølge omhelses artikkel.

Hvorfor spise lever?

Leveren er fylt med vitaminer, mineraler, proteiner og sunt fett. Disse støtter kollagensyntesen. Å ha lever som en del av kostholdet, sikrer deg blant annet sunnere hud, hår og bindevev, tannkjøtt, leddbånd, sener, og det styrke immunforsvaret. I tillegg støtter inntak av lever  blant annet hjerte, hjerne og lever i mennesket. Lever bidrar også til økt energiomsetning og gir bedre metylering av DNA.

Noen fakta om leveren:

  • En utmerket kilde til protein av høy kvalitet.
  • Naturens mest konsentrerte kilde til vitamin A (aka retinol).
  • Inneholder alle B-vitaminene i overflod, spesielt vitamin B12 og B9.
  • En av våre beste kilder til folat.
  • En veldig biotilgjengelig jernform.
  • Bidrar med sporelementer som kobber, sink og krom; leveren er vår beste kobberkilde.
  • Rik på CoQ10 – et næringsstoff som er spesielt viktig for vår kardiovaskulære funksjon.
  • En god kilde til puriner, nitrogenholdige forbindelser som fungerer som forløpere for DNA og RNA.
  • En uidentifisert anti-utmattelsesfaktor/stamina.
  • Inneholder kolin.

I tillegg til disse fordelene gir lever av høy kvalitet deg alle de fettløselige vitaminene (A, D, K og E) i svært biotilgjengelige form.

Dessuten sikrer du deg folat, kobber, sink og krom. Vitamin A bidrar bl.a. til å opprettholde normalt syn, og jern og vitamin  B12 reduserer tretthet og utmattelse. Lever er en av de beste animalske kildene til vitamin A. Å få nok vitamin A har vært knyttet til en lavere risiko for tilstander som grå stær og brystkreft.

En utmerket kilde til jern

Lever inneholder en utmerket kilde til jern bundet til hemoglobin (hemejern). Opptil 33% absorberes i kroppen sammenlignet med ikke-hemejern som kan ha så lite som 2% absorpsjon.

Jernmangel kan føre til visse typer anemi, noe som resulterer i utmattelse, muskelsvakhet og mangel på fokus og oppmerksomhet. Les mer om dette i vår egen artikkel; Anemi og jernmangel.

Og til slutt vil vi presisere, for deg som enda er skeptisk til å spise lever, at leverens primære roller er å nøytralisere giftstoffer. Leveren lagrer ikke giftstoffer! I stedet lagrer den mange kraftige næringsstoffer som kroppen bruker mot giftstoffene. Men hvis du ikke har tilgang til god innmat som lever fra utmarksbeitende dyr, kan du bestille reinleverkapsler fra oss. De er enkle å svelge, kan blandes i mat og drikke, og inneholder 100% artisk urkraft! Meget delikat, og enklere kan det nesten ikke bli.

Bestill reinleverkapsler!