Lever fra reinsdyr og samisk livsstil er bærekraftig

Med et rent, kortreist og næringsrikt kosttilskudd tørket reinlever, treffer Rein Styrke i Finnmark en trend i markedet. Det er lever fra reinsdyr og samisk livsstil som er en del av en bærekraftig livsstil.  Hvem ville vel trodd at samisk leve- og tankesett skulle blitt trendy og helt i tråd med dagens samfunn.

Samisk tradisjonskunnskap, kombinert med nyere forskning gir et helseprodukt, helt uten tilsetningsstoffer.

Med mastergrad i matvitenskap fra Universitet for miljø- og biovitenskap i Ås, har vår eier, Ellen Cecilie Triumf, forsket på reinkjøttets helsefremmende egenskaper. Forskningen bekrefter vitenskapelig det vi samer ble fortalt som barn; -reinsdyrets lever er viktig for menneskets helse. Tørket reinsdyrlever er viddas svar på kystfiskernes tran. Leverkapslene er full av omega-3, og det helt uten fisk. Produktet er glutenfritt, laktosefritt, GMO fritt, ja helt uten tilsetningsstoffer.

Mennesket har spist hele dyret fra tidenes morgen

I det meste av menneskehetens historie har vi spist hele dyret fra nese-til-hale. Det var fordi det ga oss de næringsstoffene vi trengte for styrke, helse og lykke. I den moderne verden sliter vi imidlertid nokså uvitende med å imøtekomme ernæringsbehovene våre for å støtte og vedlikeholde et levende og sykdomsfritt liv. Som et resultat av dette er vi nå en del av en verden hvor autoimmune sykdommer florerer. Dessuten mangler næringsstoffer i maten som vi spiser.

100% rent og bærekraftig produkt fra Arktis!

Vi har et 100% rent og bærekraftig produkt fra Arktis. Vi ser at i dag går dessverre mye av reinen til avfall eller dyrefôr, slik som leveren. Men dette vil vi ha slutt på, og derfor er hele forretningsideen å utnytte lokale kvalitets-ressurser på en bærekraftig måte. Vi tar erfaringsbasert generasjonsoverført kunnskap i egne hender, og moderniserer den.

Den supernæringsrike innmaten fra reinen sendes til kunder i hele Norge og Europa. Vi får stadig henvendelser fra andre land som vil importere produktet. Og vi er stolte av å kunne si at alle ledd i produksjon, markedsføring og salg skjer i og fra Kautokeino. Vi er på en måte selv-lært, og har gått stegene i takt med etterspørselen og salget.

Samisk turmat

Viktig arbeidsplass for kvinner

Reinnæringen og tradisjonell bruk av hele dyret til mat har blitt begrenset i senere tid. Restriksjoner og ensidig fokus på kjøttproduksjon er nå ofte gjeldende. Kvinners tradisjonelle rolle, med foredling av biprodukter, har blitt mer eller mindre borte. Rein Styrke som bedrift legger til rette for at kvinner og neste generasjon kan delta i reindriftsutøvelsen, ved å være en fleksibel arbeidsplass. Det er avgjørende for den oppvoksende generasjonen at barn og unge får mulighet til å videreføre sin kulturarv og delta i hverdagen i reinnæringa. Derfor ser vi også at matkurs på nett kan være en ny vei for Rein Styrke, men også en viktig arbeidsplass for kvinner som har tradisjonelle levesett. Dermed er vi igang for å videreføre samenes viktige kunnskap som støtter bærekraftig naturutnyttelse fra jord til bord.

Hør podkast med Børge Fagerli om matbasert kosttilskudd i samtale med Ellen.

Spotify

Itunes

 

Samisk matkatalysator basert på den samiske levemåten

Under vår virksomhet ser vi at det er en stor interesse for samisk mat og bærekraftig utvikling, og en økt interesse for å lære seg mer om dette temaet. Vi har en ambisjon om å skape en digital katalysator for samiske mattradisjoner basert på birgejupmi (den samiske levemåten). Rein Styrke arbeider fra et bærekraftig perspektiv, som vi har gjort fra starten av og som er vårt fundament i vår bedriftskultur.

Et sentral premiss for bærekraftsmålene er at vi må tenke nytt for å skape den fremtiden vi ønsker. Vi ser et stort interesse for bærekraftighet og vårt produkter er veldig godt likt av våre kunder.

Vi ser etterspørsel etter å lære mer, og leker med tanken om å tilby matreiser til Kautokeino, fra Europa og Norge, rett inn i våre stuer på Finnmarksvidda. Dette vil være en smaksarena og unik mulighet til å lære rett fra lokalbefolkningen som har erfaringsbasert kunnskap gjennom generasjoner.

Bruk av organer, blod og hjernemasse har enorme muligheter!

Så langt har vi i Rein styrke hatt en fantastisk vekst, og nå er utfordringen å ta bedriften til neste nivå. Økning i produksjonskapasitet og markedsføringskanaler må utvikles. Rein Styrke ønsker å finne investorer, som vil være med på å løfte en unik bærekraftig bedrift med enormt potensiale. Våre kunder etterspør flere produktet, noe vi potensielt sett kan produsere.

-Vi kommer til å legge vekt på investorer som støtter konseptet vårt med bærekraft, tradisjoner, kvinnearbeidsplasser og helt rene, lokale, naturprodukter. Dette er en profil som er en trend i hele Europa. Fordi vi fremdeles er i startsfasen på alle de mulighetene Rein Styrke har, kan den som kommer inn i bedriften være med å stake ut kursen og legge strategier. Kunnskapen vår og tilgangen på lokale råvarer gjør oss unike, så tradisjonell samisk matproduksjon er i en renessanse i våre dager.

Ønsker du å investere i vår bedrift, ta kontakt på skjema, eller ring oss 476 98 105!

Fakta

Rein Styrke AS ble etablert i 2014 i Kautokeino. Vi har 4000 fornøyde kunder, og har solgt over 30 000 reinleverkapsleposer. Per i dag har vi 4 ansatte på 2 årsverk og årsomsetning på ca. 2 mill. NKR.