Kake med gulrot, reinleverpulver og saftige tyttebær må bare prøves! I denne gulrotkaken er tyttebær som er  saftig og kamuflerer reinleverpulver essensen. Det blir så utrolig mye bedre med tyttebær enn å bare ha raspet gulrot. Dessuten er hjemmelagde kake helt uten tilsetningsstoffer og fargestoffer. Denne oppskriften inneholder ikke nøtter eller gluten-  men tyttebær sammen med gulrot og kokosmel noe som løfter smaken betraktelig.

Hjemmelaget mat smaker best

Det er ingen hemmelighet at vi i Rein Styrke er glad i ren, næringsrik og hjemmelaget mat. Vi foretrekker rene råvarer og mat som er laget fra bunnen av. For å øke næringsverdien i maten vi lager pleier vi ofte å blande inn noen kapsler av vårt Áhppi Rein Lever.
Å ha leverkapsler i gulrotkake-røren merker man ikke noe til da smaken blir kamuflert av andre nydelige og mer fremtredende smaker. Oppskriften på denne gulrotkaka med finraspet gulrot og tyttebær er intet unntak. Her har vi rørt inn 2 kapsler tørket reinlever i røra og det skal mye til for at du skal kunne smake det. I tillegg hjelper man også litt til med å redusere blodsukkeret når man spiser dem ved at kaka inneholder proteiner fra leverkapslene. Smart, ikke sant?
Så server denne herlige glutenfrie fristelsen til alle i familien med vissheten om at de er atskillig mer næringsrike enn  kjøpevariantene. Vi synes dessuten at de smaker mye bedre også!
PS! Har du lyst til å gjøre maten til barna dine mer næringsrik med reinleverpulver? Da kan du røre innholdet fra et par, tre leverkapsler i pannekakerøren, i kjøleskapsgrøten, i syltetøyet, i smoothien, i gryteretten, i fredagstacoen, i glutenfrie knekkebrød osv. Vi garanterer at de ikke kommer til å merke noe, og du kan kjenne på den gode følelsen av å tilby barna dine noe av det beste fra naturen.

Dette trenger du for å lage saftig gulrotkake med tyttebær:

 • 4 egg (eller 2 andeegg og 1 vanlig egg fra høner)
 • 4 ss sukrin
 • 5 ss kokosmel
 • Tyttebær i gulrotkake1 ts bakepulver
 • 1 ts ekte vaniljepulver
 • 1,5 ts ceylon kanel
 • 1 ts kardemomme
 • 100 gram smør, eller kokosolje, eller blanding av disse to
 • 2 dl finraspet gulrot
 • 1 dl hele tyttebær
 • 2 stk leverkapsler

Slik lager du vår gulrotkake med tyttebær i blandet reinleverpulver:

 1. Sett stekeovnen på 180 C
 2. Pisk egg og sukker i ca 2 min med kjøkkenmaskina
 3. Bland det tørre sammen og vend inn i eggedosisen
 4. Hell smeltet smør i røra
 5. Vend inn finrevet gulrot, tyttebær og reinleverpulver
 6. Fordel røren i en middel springform med bakepapir og smurt oppover sidene
 7. Stekes i 20-25 min og deretter avkjøles litt på en rist før du tar av kaka for avkjøling
 8. Dekorer med smørkrem, glasur eller en enkel vaniljekrem
 9. Oppbevar kakebitene i en tett boks med lokk i kjøleskapet. Holdbarhet på kaka er ca. 5 dager.

Nytes med hele tyttebær som pynt og en kremklatt om du ikke har lagd glasur.