Melkefri smoothie med egg og kraft er en skikkelig smakfull og næringsrik styrkedrikk for både store og små. Smoothier, juicer, supper, grønnsakspureer og shots er småretter du kan nyte selv med ingredienser du ikke visste at du liker. Å lage disse små rettene er en dessuten super måte å kamuflere uvante smaker fra grønnsaker som barn kanskje sliter med å spise og like.
Det fine med nettopp smoothie er at det bare er fantasien som setter grenser for hva du kan putte i den, og vi har et mangfold av ingredienser å velge blant. Smoothie er ikke bare en frokost. Den kan også være et næringsrikt mellommåltid dersom du velger ingrediensene med omhu.
I denne oppskriften har vi balansert fiber, proteiner og fett for å dempe et forhøyet blodsukker som en ren frukt- og bærsmoothie ville ha skapt.
Dette trenger du for å lage melkefri smoothie med egg og kraft
- 2 dl nøytral kraft eller te fra brennesle eller kvanneblader
- 1 pære
- 1 eggeplomme
- 2 kapsler Áhppi Rein Lever
- 1-2 dl selvplukkede bær eller økologiske bær etter eget ønske
- 1 ss kollagen (valgfritt) Evt gelatinpulver som er oppbløtt
- 1 ss kokosolje
Slik lager du melkefri smoothie med egg og kraft
- Tøm innholdet i Áhppi Rein Lever kapslene i en blender eller høy beholder dersom du bruker stavmikser
- Skill ut eggeplommen fra eggehviten og ha den i sammen med det tørre pulveret fra kapslene
- Skrell pæren og del i litt mindre biter. Ha denne i blenderen
- Putt alle øvrige ingredienser i blenderen eller beholderen
- Blend alt til alle ingrediensene til alle bitene er godt most og du står igjen med en fyldig smoothie
- Tøm smoothien i et høyt glass og nyt!
Tips! Har du smoothie til overs kan du helle denne i isformer og fryse til senere nytelse.
[…] Melkefri smoothie med egg […]