Ellen på sykehuset har rigget seg med kosttilskudd. Trykk på bildet for å høre hva som skjedde.
Forebygge svangerskapsforgiftning? Æ vet alt om d, men likevel så jukser jeg. Når ska æ lære? Se ka som skjedde og ka æ gjør nu.”

Graviditet med utfordringer, ikke vær sløv. Pass på deg sjøl!

Jeg skal fortelle litt om svangerskapsforgiftning, og i den forbindelse om kosttilskudd. Graviditet er ingen sykdom, men det kan likevel bli en stor utfordring om man ikke passer på seg selv med å være i svanger og spise rett. Jeg må innrømme at jeg har gapt over for mye den siste tiden og ikke passet på meg sjøl. Jeg vil jo gjerne få ting unna før den lille kommer. Under her vil jeg beskrive noen tiltak som kan forebygge svangerskapsforgiftning.

Svangerskapsforgiftning er alvorlig og grunnlaget dannes i begynnelsen.

Å få svangerskapsforgiftning er svært alvorlig. Men hva er svangerskapsforgiftning? Jeg har lest meg opp på dette på både norske og utenlandske kilder. Dermed har jeg funnet ut at det viser seg at allerede når egget skal feste seg i livmora så klarer den ikke å feste seg skikkelig og dermed greier ikke morkaka og systemet rundt å gi nok næring. Konklusjonen kan bli at man utvikler den alvorlige tilstanden svangerskapsforgiftning. Det er altså mor som er syk, barnet kan ha det fint, helt til mors kropp ikke klarer å stagge utviklingen. Her er det mange teorier om hvorfor det skjer, men stikkord kan være stressfritt liv, på alle måter, vil forebygge, samt i stor grad kostholdet.

Her kan du lese om symptomer på svangerskapsforgiftning.

Hva er rett kosthold når man har utviklet svangerskapsforgiftning?

Lurer du på hva som er rett kosthold for at svangerskapsforgiftninga ikke utvikler seg til å bli alvorlig. Kostholdet bør være ekte mat som gir byggesteiner for voksende mage og babyen. Men det er også kosttilskudd som kan forebygge svangerskapsforgiftning.

Det 3 viktigste som jeg vil påpeke er jern, protein og fett som inngår i kostholdet.

 1. JERN
  Det er best å få i seg animalsk jern. Som gravid er det mye mer væske i kroppen og blodmengden som økes. Dermed trenger man mere jern for å holde energien oppe. Du kan forebygge energitapet og utamattelse ved å bruke våre kapsler. I vår fyldige artikkel om jern kan du les om hvorfor heme-jern fra animalsk opprinnelse gir best opptak i kroppen.

  Kosttilskuddet Áhppi Rein Lever er spesielt rik på jern

  Vi har gjort det enkelt for deg å sikre deg alle næringsstoffene fra lever. Abonnèr på leverkapsler Áhppi Rein Lever. Du får da levert to poser i postkassen annen hver måned. Èn pose inneholder 120 kapsler og dagsdosen er 4 stk per dagLeveren er spesielt rik på vitamin A, B12, jern og har et høyt innhold av omega 3-fettsyrer. 

  Ettersom vi bruker skånsomt tørket lever som eneste råvare, er Áhppi Rein Lever et helt og rent matemne, såkalt whole food, som er enkelt for kroppen å ta opp næring fra. Med andre ord er biotilgjengeligheten svært bra sammenlignet med kosttilskudd som er basert på syntetiske og/eller varmebehandlede råvarer. Reinlever er naturens gavepakke for kroppen, helt enkelt!

 2. PROTEIN.
  Protein har vist seg å være noe som kan være med på å forebygge svangerskapsforgiftning, fordi aminosyrer i protein hjelper på å “lage” blodet (les denne fyldige engelske artikkelen om svangerskapsforgiftning fra MamaNatural). Jeg spiser tørrfisk som er inntil 80% protein, og tørket reinkjøtt.  Tørket kjøtt har jeg alltid spist under svangerskapet, selvom det er tørket, og noen mener at det kan være bakteriellmessig farlig. For min del er kroppen min vant med dette og jeg har aldri blitt syk.Visste du at lever er noe av det mest næringsrike naturen kan by på ettersom den inneholder hele 18 aminosyrer?  Reinlever  er naturlig proteinrik og har et bredspektret næringsinnhold.
 3. FETT
  Fett, både animalsk fett fra beinmarg, kokt kjøtt, tørket fett, men også meierismør og kokosolje. Samt de essensielle Omega-3 fettsyrene DPA og DHA som hjernen til både mor og barn trenger for å få best mulig utvikling av hjernen. Fiskeolje med polyfenoler er anbefalt for å få best mulig utbytte av kosttilskuddet. Dette merket kan jeg anbefale, og om du vil lese mer om omega-3 under svangerskapet så kan du lese om det her.

Hvorfor er kosttilskudd nødvendig selvom du har bra kosthold?

Kosttilskuddene er nødvendig i vår moderne hverdag, der man noen ganger ikke klarer å få i seg nok næringstett mat. Det er nok å nevne utarming av jordsmonnets næring, og prosessert mat, så skjønner man at det man kjøper i butikken inneholder nok av næringsstoffene. Samt at vi er mye innendørs, og ikke får i oss solas energier og frisk luft.

Derfor synes jeg det er en trygghet i å ta ekstra tilskudd for å sikre meg og barnet og har gode erfaringer med det under mine svangerskap og fødsler, og for å ikke snakke om barseltiden. Jeg har allerede hatt noen svangerskapsforgiftninger, og vet hva jeg snakker om.

Les vår artikkel om kosttilskudd for gravide som er fra naturlig opprinnelse er anbefalt.

Kjøp ditt abonnement på leverkapsler