Kosttilskudd for gravide som er fra naturlig opprinnelse er anbefalt. Bruk leverkapsler som multivitamin tilskudd. Lever er stappfull av jern, som en voksende mage krever. Mange bruker leverkapsler i forbindelse med graviditet, noe også Ellen Cecilie, grunder bak Rein Styrke, gjorde da hun gikk gravid med barna. Også i denne graviditeten, da hun venter nummer 5 til høsten.

Lever som multivitamin, naturlig kosttilskudd for gravide!

Å være gravid kan være slitsom og krevende. Å bruke tilskudd i form av leverpulver i kapsler kan man få ekstra kraft og energi. I tillegg til anbefalte tilskudd for gravide og ammende er det gunstig å spise rikelig med smør, kokosfett, kefir og fett fra rein/andre gressfora beitedyr, for å sørge for rikelig melkeproduksjon.

Les også vår artikkel om vårt 100 % naturlige kosttilskudd basert på reinlever fra reinsdyr.

Vitaminer som naturlig tilskudd

Noen gravide er bekymret for å bli forgiftet av høye doser vitamin A. Her vil vi introdusere deg for hva forskningen har kommet fram til.

I reinlever forekommer vitaminer i sin naturlige form. Dette fordi lever er en naturlig del av et matemne. Hva har dette å si for biotilgjengeligheten? Det betyr at kroppen håndterer og bruker vitaminet på en helt annen måte enn det kunstige. Fordi det også er andre næringsstoffer i leveren som komplementerer vitamin A. Det betyr at flere vitaminer jobber sammen. Her kan du lese om fire forhold som avgjør biotilgjengelighet og opptak av næringsstoffer.

Med naturlig kosttilskudd unngår du unaturlig høye doser

Du må spise unaturlig store doser lever dersom vitamin A i sin naturlige form skal være et problem. Slik vi tilbyr og anbefaler bruk av vårt kosttilskudd vil det styrke kroppen. Vår anbefalte daglige dose er i tråd med våre helsemyndigheters anbefalte daglig inntak av vitamin A, faktisk noe under. Vitamin A-mangel er et stort problem på verdensbasis og lever fra rein er en fin måte å gi kroppen et naturlig tilskudd av et viktig vitamin i sin aller beste og mest naturlige form.

All forskning som konkluderer med at retinol er farlig i store doser, er basert på studier med kunstig vitamin A.

Reinleverpulver som en optimal naturlig kosttilskudd for gravide

Lever er en optimal kilde til vitamin A. Det er fordi den er naturlig rik på proteiner og vitaminer som fungerer som kontrollfaktor.

Les vår artikkel om svangerskapsforgiftning og hva Ellen gjør for å forebygge her.

For å unngå eventuell forgiftning relatert til et for høyt inntak av vitaminet. Det viser seg i tillegg at det er helt nødvendig med vitamin A for maksimalt opptak og utnyttelse av vitamin D. Disse vitaminene er synergister, noe som gjør at man oppnår en optimal balanse og det ikke er noen fare for forgiftning. Derimot må du spise enorme mengder lever for å kunne oppleve noe av det denne risikoen relateres til, vi viser til denne forskningen fra pubmed.

Jernrikt kost med reinleverpulver

Jernrik mat anbefales både for gravide, også for de små ved seks måneders alder. Vi mener at da er reinlever en ypperlig kilde til å berike kostholdet med noe jernrikt. Å spise Áhppi Rein lever hele veien gjennom svangerskapet kan også sikre rikelig og nærende morsmelk til den nyfødte.

Som gravid er det mye mer væske i kroppen og blodmengden som økes. Dermed trenger man mere jern for å holde energien oppe. Du kan forebygge energitapet og utamattelse ved å bruke våre kapsler. Det får du enkelt med vårt multivitamin, som du kan få som abonnement her Áhppi Rein lever.