Leverpostei lagd av reinlever er favorittpålegget til barna og er en slager som et varmt pålegg på julefrokostbordet! Her deler vi oppskriften så også du kan prøve den ut.

Ingredienser

    • 500 gram reinlever
    • 2 egg
    • 1 dl smeltet ekte smør/kremfløte/smeltet dyretalg
    • 1 dl vann eller kald kjøttkraft + 2 ss stivelse som arrowrot, maizenna/potetmel/hvetemel
    • 2 små løk
    • 2 fedd hvitløk
    • 2 ts timian
    • 1 ts gurkemeie
    • 0,5 ts cajennepepper (kan sløyfes)
    • 0,5 ts rosmarin
    • 1 ts tørka ingefærpulver
    • 1 ts kvannefrø eller en liten kvannestilk (kan sløyfes)
    • 1/2 ts muskatnøtt
    • evt litt ansjos
    • ½-1 ts grovmalt pepper
    • 2 ts salt

 

Fremgangsmåte

  1. Grovkutt løk og lever. Ha alle ingrediensene og kjør alt, unntatt vann + stivelse i kjøkkenmaskin med S-blad i ca 15 sek.
  2. Tilsett vann + stivelse i blandingen og kjør i et halvt minutt ekstra.
  3. Hell i en godt smurt brødform og bak i vannbad i ovnen på 160 grader i 1,5 time (mindre tid om du fordeler posteien i to former). Røren er veldig lettflytende når den helles i formen, men stivner til postei under stekingen.
  4. Kjøl helt ned i formen og løsne forsiktig langs kanten med en skarp kniv, før du hvelver den og deler i porsjonspakninger. Leverposteien egner seg fint til frysing.

Nå har du et knallsunt pålegg uten nitritt og med rene råvarer! Dette er et pålegg som kan nytes med god samvittighet. For en mildere variant, kan du bruke halvt om halvt med lever og kjøttdeig eller hjerte. Et annet triks er å ha levra i kald melk i noen timer, for å gjøre den mildere.

Får du ikke tak i lever?Bruk 20 kapsler av reinleverpulveret vårt, åpne og strø i, bruk da ca 480 gram kjøttdeig.

Kjøp reinleverkapsler her.