Vi trenger alle rein styrke

Nå har vi nettopp hatt en uke med friluftsskole her i Kautokeino, og siden jeg er høygravid, så har jeg tatt meg av matlaginga sammen med ungene.

De andre var ute med kano og padleboard, og når de kom inn så sto jeg klar med bål i lavvu og grillet pita fylt med røkt reinkjøtt og salat.

 

Mat som funker for aktive barn, og voksne med millioner av oppgaver

I denne bloggen vil jeg dele en oppskrift som er enkel mat i farta. Det er noen få tips som funker både for de som er ekstremt aktive, som barn ofte er, og for oss voksne som veksler mellom hjemmekontor, jobb og en million andre oppgaver som kreves av oss i et moderne samfunn.

Her er en oppskrift som i tillegg til å smake godt, gir rein styrke, og tar kun 5 – 10 minutter. Det kan du lage hjemme på ditt eget kjøkken, eller når du er på tur.

Grillet pita fylt med røkt kjøtt

Dette trenger du til 2 personer:

150 gram kjøttdeig eller røkt reinkjøtt
(bruker du kjøttdeig, kan du med fordel ha i 2 kapsler med reinleverpulver fra oss)

50 gram smør

100 gram paprika, løk og squash

2 pitabrød, glutenfri pitabrød finnes i frysedisken i butikken

Salat

Slik gjør du det:

Skjær kjøttet tynt og i små biter. Om du har kjøttdeig, så blir den naturlig finfordelt.

Fres deretter kjøttet i smør, tilsett hakket løk, paprika og squas (valgfritt). Varm pitabrødene i grillen, steikeovnen eller ved bålet. Åpne pita brødet og ha i kjøttet, salaten og rømmen, så er det klart. Skikkelig godt er det med tyttebærrømme, som lages med like deler rømme og tyttebærsyltetøy som røres sammen.

Serveres med din favoritt salat, mais og toppes med rømme.

Anbefaling fra Ellen i Rein Styrke

Enkle tips og triks til å finne det du trenger for å gjøre hverdagen mindre hektisk. Jeg vil fremover komme med anbefalinger som jeg tror du som leser dette kan ha stor nytte av.

Jeg vil anbefale å kjøpe reinkjøtt over nettet. Reinkjøtt kan du få kjøpt via våre samarbeidspartner Skodi-rein, som har tørket reinkjøtt og røkt reinkjøtt i Skodi-rein nettbutikk. Da får du tilsendt det hjem til deg, enklere kan det ikke gjøres.

PS! Har du lyst til å gjøre maten til barna dine mer næringsrik? Da kan du røre innholdet fra et par, tre leverkapsler i pannekakerøren, i kjøleskapsgrøten, i syltetøyet, i smoothien, i gryteretten, i fredagstacoen osv. Vi garanterer at de ikke kommer til å merke noe, og du kan kjenne på den gode følelsen av å tilby barna dine noe av det beste fra naturen.

Dette er Áhppi Rein Lever kosttilskudd:

Áhppi Rein Lever er et kosttilskudd for hele familien. Det er laget av tørket lever fra unge beitefôrede rein, med andre ord laget av et helt og rent matemne. Hverken mer eller mindre. Lever er rik på proteiner, peptider og enzymer. Den inneholder også næringsstoffer som blant annet vitamin A, B12, jern, folat, kolin og omega-3. Her kan du kjøpe ditt leverkapsel abonnement.